Inviterte kongen

– En veldig stor dag for oss, synes Milda og Klas Femundshytten om møtet med kong Harald i går, etter å ha fått fortjenstmedalje i sølv.

Østlendingen 14. mars 2007
Lars Gustavsen - lars.gustavsen@ostlendingen.noOg ekteparet passet også på å invitere kongen til hjemstedet i Engerdal.

– Han svarte at han gjerne ville komme, men det ble ikke fastsatt noen bestemt tid eller dato, forteller Milda Femundshytten fra Elgå i Engerdal.

I går fikk altså hun og ektemannen møte og takke kongen etter å ha blitt tildelt kongens fortjenstmedalje i sølv i forrige uke. Medaljen har de fått for kulturformidling og turistvirke på Femundshytten gård nord i Engerdal gjennom mange tiår.
– En slik opplevelse kan man leve lenge på, sier Milda om møtet med kongen. Sammen med rundt 70 andre var de på slottet i hele tre timer i går. Tidligere på dagen hadde de også fått en omvisning på Stortinget.

– På slottet var det både omvisning og servering. Vi fikk se det ene fine rommet etter det andre. Så var det møte med kongen i grupper. Det var høytidelig og flott, forteller Milda Femundshytten.
Først sent på ettermiddagen i går kunne de reise de hjem. Da Østlendingen fikk tak i dem på telefon i 20-tida, hadde de nådd Myklegard i Løten, hvor de skulle ta en matbit.


14. mars 2007 - Lars Gustavsen - Østlendingen© COPYRIGHT Østlendingen


redaksjonen@ostlendingen.no Østlendingen

Tilbake Neste artikel